Onze stedenreis brengt ons dit jaar naar Wenen

3 t/m 8 oktober

Wat gaan we doen?

 

De eerste dag hebben we een stop en overnachting in Würzburg. Een toeristentreintje neemt ons mee voor een tocht langs de belangrijkste bezienswaardigheden van deze stad. ’s Avonds een diner in het hotel.

De volgende ochtend door naar Wenen. We rijden regelmatig langs de Donau. Onderweg zijn er de nodige stops. Einde middag komen we aan in Wenen. We verblijven daar in het 4-sterrenhotel Höldrichsmühle in het hart van het Wienerwald, 17 km ten zuiden van Wenen.

Tijd om Wenen te bezoeken. We maken een rondrit door de stad. Onderweg krijgt u deskundige uitleg over de vele bezienswaardigheden. ’s Middags gaan we naar Schloss Schönbrunn. U loopt rond in de vertrekken waar de beroemde keizerin Sisi en haar man keizer Franz Joseph woonden. Rond het kasteel liggen prachtige tuinen. In de avond kan een bezoek aan een klassiek concert georganiseerd worden.

Dag 4 start met een korte rondrit door het Wienerwald. Het is de meest noordelijke uitloper van de Alpen met uitgestrekte bossen, riviertjes en leuke dorpjes zoals Heiligenkreuz en Mayerling. Daarna maken we een mooie rit door het Donaudal, de Wachau, naar Krems. We gaan aan boord voor een schitterende rondvaart over de Donau. We zien niet alleen de vele wijngaarden op de hellingen, we gaan ook wijn proeven op een bijzondere locatie. De avond brengen we weer door in Wenen. Daar genieten we van een smakelijk, lokaal diner.

En de volgende dag gaan we vol van indrukken weer op terugreis. Maar eerst maken we nog een tussenstop met overnachting in Regensburg, een van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa. Regensburg ademt meer dan tweeduizend jaar geschiedenis.

Lekker geslapen, klaar voor de laatste etappe richting Rosmalen. Bij een slotdiner praten we na over deze prachtige reis. In de avond komt u aan in Rosmalen

Organisatie: Brabant Expres

Prijs: Є 819,00 (toeslag 1-persoons kamer Є 160,-) (ontbijt en diner inbegrepen)

Informatie en voor-aanmelding: Rieki Plappert, ha.plappert@home.nl of 06-55973861/073-5221728

Minimumaantal deelnemers: 36 en maximum: 45

Onze stedenreis brengt ons dit jaar naar Wenen