live band op zondagmiddag: De Bijl en de Knoesten

Zondag 30 juni, 14.00 uur in De Ontmoeting

In de omgeving van Heeze-Leende kent men Mari de Bijl als boswachter maar ook van het trio Mari de Bijl. Inmiddels heeft het trio uitbreiding ondergaan met de komst van de nieuwe bassist, Bart Klomp.

Dit betekent ook een nieuwe naam; de Bijl en de Knoesten. Wat hetzelfde blijft is de bijzondere muzikale ervaring met de Brabantse liedjes. Liedjes van hun cd's 'Lekker werum' en 'En wa dan nog'. Daar zijn later nog een aantal liedjes bijgekomen. Ook uit dit recente werk zullen zij putten.

Mari de Bijl (leadzang, teksten), Jan Willem Verhoeven (toetsen, backing vocals) Theo Leupen (gitaar, teksten) en Bart Klomp (contrabas, backing vocals) zijn de bezetting van de band. Er wordt voornamelijk in het Brabants gezongen. Met de komst van Bart Klomp zijn de liedjes door de backing vocals met tweede en derde stem nog mooier geworden. Serieuze liedjes worden afgewisseld met luchtige songs en humoristische gedichtjes.

Vrijwel alle teksten komen van de hand van Mari de Bijl. Je hoort vaak nog terug dat hij zeer betrokken is bij de natuur. Kan ook bijna niet anders als je meer dan 40 jaar natuurbeheerder/boswachter bent geweest. Zo'n tekst kan dan ook gaan over een potloodventer die zijn hobby in het verkeerde seizoen uitoefent.

Afijn, houdt een Brabants woordenboek (omgeving Rosmalen) bij de hand en laat het je maar overkomen.

Ps Mari vindt het ontzettend leuk de liedjes in zijn geboortedorp te kunnen laten horen. Hij zingt ten slotte in het Rosmalens dialect!

Wanneer: zondag 30 juni

Aanvang 14.00 uur

Waar: in De Ontmoeting

Aanmelden is niet nodig!

live band op zondagmiddag: De Bijl en de Knoesten