De Doorzetters: Hoe leuk een wandelgroep kan zijn!

5-jarig Lustrum is goed gevierd en Ans van Liempt is in het zonnetje gezet

Het Lustrum van de Doorzetters,

Onze wandelgroep De Doorzetters is 5 jaar geleden opgericht door Ans van Liempt.

31 mei was er tijd voor een feestje!

De start was zoals gewoonlijk bij De Ontmoeting. Ans was in verwarring want normaal gesproken zorgt zij voor de route, de koffie en de koekjes voor onderweg.

Iedereen was 15 minuten eerder aanwezig zodat we Ans even kort konden toespreken en haar konden bedanken voor de afgelopen 5 jaar: de telkens weer verrassende wandelingen naar alle uithoeken van Rosmalen. Luid applaus!

Daarna werd Ans uitgenodigd om als deelnemer aan de wandelgroep mee te lopen i.p.v. de voorganger te zijn. Een wat onwennige positie voor haar.

De eerste stop was bij de Rosmalense Molen waar molenaar Frans (lid van de groep) een spandoek op een van de wieken had gehangen: Een mooi moment voor Ans.

Ook was daar tijd voor een groepsfoto.

De tweede stop was in de Kloostertuin te Maliskamp. Normaal gesproken is deze op dinsdag gesloten, maar op speciaal verzoek van ons was deze open, en werd het terras tot onze beschikking gesteld. 

Tijd voor koffie, taart en een toespraak met huldiging, geschreven door Tonnie:

A  de A van Ans die deze wandelgroep heeft opgericht, onze wandelgroep bestaat dit jaar 5 jaar en daarom zijn we hier bij elkaar om dát te vieren.

 

 de B van bewegen dat is van belang voor 55 plussers.

C  de C van conditie die je moet zien te behouden en dat lukt heel goed.

D  de D van Doorzetters, de naam die Ans samen met onze groep heeft gegeven.

E  de E van energie want die heeft Ans genoeg. Vaak heeft Ans de mooie wandelingen al van tevoren bekeken en gewandeld.

F  de F van fit, dat willen we allemaal zijn en de F van fanatiek dat zijn we ook. Enkelen van ons lopen al een kleine 5 jaar.

G  de G van gezelligheid, dat staat voorop en dat is er ook altijd.

H  de H van heren, ja die zijn er ook, nog wel in de minderheid maar degene die er zijn tellen voor 10!

 de H van HEVO daar is de wandelgroep gestart en de H van humor want zonder humor komen we er niet. 

I   de I van In de ontmoeting, waar we de eerste jaren koffiedronken na onze wekelijkse wandelingen en waar we precies 9.45 uur van start gaan. 

J  de J van jolig, een jolige groep zijn we soms, spelen in een speeltuin en klimmen in de trimrekken.

 de K van koffie, want die komt niet meer uit de automaat van de HEVO maar uit de rugzak van Ans  en wordt gedronken in de natuur. Ook de K van koek die Ans meebrengt of een van de wandelaars. Ook hebben we meerdere keren koffie gedronken bij wandelaars thuis. Bij o.a. Peter, Frans, Truus, Annemarie, Dinie en Tonnie. Hier in deze kloostertuin, bij Silvia in de volkstuin, onder de toren van de Sint Jan, op de boerderij "Mariahoeve" waar we kersttruien kochten. 

L  de L van lopen, en de L van lachen daar houden alle Doorzetters van. 

M  de M van medeleven. Dat heeft Ans, altijd een belangstellend woordje of een bloemetje voor de wandelaars. Ook medeleven rondom het overlijden van de trouwe deelnemers van onze groep; Jan Verhagen en Yvonne van Weert.  

    

N  de N van niet opgeven, we blijven wandelen door weer en wind, met de hete zon en in de vrieskou. En de N van niet klagen en niet zeuren want daar houd Ans niet van, duidelijkheid daar heb je wat aan!

 de O van ontspannen, want dat doen we tijdens het wandelen. En de O van oud- leden die hier nu ook zijn om met ons dit lustrum te vieren. 

P  de P van praten, dat wordt er tijdens het wandelen gedaan en soms wordt er een stilte ingelast om de vogels te kunnen horen. En de P van paaseieren, elk jaar zoeken we de paaseieren die door Ans de paashaas zijn verstopt en wie het gouden eitje vindt krijgt het supergrote gouden paasei.

 de Q van qua afstand, we lopen elke week van 5 tot 10 km met een snelheid die wel past bij senioren. 

R  de R van Rosmalen natuurlijk, daar is het allemaal te doen.

S  de S van Senioren, want dat zijn we uiteindelijk en ik weet Ans dat je in het begin van de wandelingen 's middags wel een moest gaan rusten.

T  de T van tot volgende week dinsdag! 

de U van uit de kunst. We hebben al wandelende onderweg meerdere exposities gezien o.a. op de "Annenborch" en de prachtige vlindertuin op Mariaoord. 

V  de V van verbinding, Ans daar zorg je voor in de wandelgroep. En de V van volhouden dat doen we, en zeker jij Ans al 5 jaar laat je ons alle hoeken van Rosmalen zien. 

 de W van wandelen, meerdere mensen hebben al met "de Doorzetters" gewandeld en iedereen is welkom!

X de X van extra, dat is deze dag 31 mei 2022 om Ans in het zonnetje te zetten. 

IJ  de IJ van ijzig koud tijdens het wandelen, maar we heten "de Doorzetters" en we klagen niet.

de Z van zonder Ans. Ans, zonder jou zou de wandelgroep heel anders zijn en er misschien niet meer zijn. Jij bent de stabiele factor. Daar bedanken wij je voor en zetten je vandaag in het zonnetje. En hopen dat we samen nog heel lang gezellig kunnen wandelen. 

Op de vraag hoe 'De Doorzetters' aan de naam Doorzetters kwam, een ontroerend antwoord van Ans:

In het verleden heeft zij zelf moeten doorzetten om haar vitaliteit en conditie stapje voor stapje weer op peil te krijgen. Stapje voor stapje is dit gelukt.

Een onderdeel van haar herstel was het deelnemen aan een wandelgroep bij HEVO. En daaropvolgend heeft zij zelf een wandelgroep opgestart: De Doorzetters. Een wandelgroep met aandacht voor elkaar.

Wij zijn blij lid te zijn van deze groep.

Samengevat: een mooie en vrolijke ochtend voor ons allemaal.

Met dank aan Ans. We zijn inmiddels op weg naar het volgende Lustrum.

Namens allen,

Mieke en Tonnie.

Hans en Ria (foto's)

De Doorzetters: Hoe leuk een wandelgroep kan zijn!