Terugblik van het 50-jarig jubileum van het HEVO-koor

Een verslag van de voorzitter en foto’s van Paul Geelen

Het HEVO-koor uit Rosmalen is opgericht op 15 januari 1971. Op deze dag werd voor het eerst gerepeteerd met 17 leden.

Momenteel bestaat het gemengd HEVO-koor uit 47 leden.

Het HEVO-koor is uiteraard onderdeel van HEVO.

Sinds mei 2018 is Henk de Winkel dirigent van ons HEVO-koor, hij heeft met veel enthousiasme in 2018 het dirigeerstokje overgenomen van de Jan Pos.

Jan heeft in de 11 jaar dat hij dirigent was het koor al naar een beter niveau gebracht, met zijn internationale repertoire.

Beide dirigenten zijn al die jaren op voortreffelijke wijze begeleid door pianiste mevr. Coby Wagemans aan de piano. Door de inzet van dit geweldige team is het HEVO-koor geworden wat het nu is.

Op 15 januari 2020 was het de dag dat het HEVO-koor 50 jaar bestond en die dag was gepland om dat op een gezellige wijze te vieren.

Maar door de coronacrisis ging het feest jammer genoeg niet door. Na verschillende data geprikt te hebben, kwamen we uit op 10 juni 2022. De feestcommissie begon een plan uit te werken om er een leuke dag van te maken. Ondertussen kregen wij ook toestemming van HEVO om voor het koor nieuwe kleding te regelen, wat na veel inspanning is gelukt. Dank daarvoor.

Vrijdag 10 juni 2022

De dag zelf begon om 10.00 uur met de ontvangst van de koorleden met koffie/thee en héél lekker gebak. Daarna ontvangst van de gasten, waaronder een delegatie van het HEVO-bestuur en voormalig dirigent Jan Pos met echtgenote.

We stonden een moment stil bij al de leden die in de afgelopen jaren zijn overleden.

Daarna hebben wij aan de afgevaardigde van het HEVO-bestuur een plaquette overhandigd, met de vraag of er een mooi plekje voor kan worden gezocht in ”De Ontmoeting”.

Om 12.00 uur was er een lunchbuffet geregeld dat bij de koorleden goed in de smaak viel. Ondertussen was seniorenorkest DA CAPO, die deze dag op muzikale wijze zou ondersteunen, gearriveerd. Zij spelen onder de bezielende leiding van hun enthousiaste dirigent Henk de Winkel.  Tijdens binnenkomst van de gasten, speelde Da Capo al verschillende melodieën, en kon na een welkomstwoord van de voorzitter om 14.00 uur het concert beginnen. Alle koorleden waren zeer gemotiveerd om een zo goed mogelijk concert te geven. Tijdens de pauze gaven veel gasten blijk van hun waardering voor ons optreden en voor onze repertoire keuze. Na de pauze het vervolg van ons concert met op het laatst een gezamenlijk optreden van Da Capo en het HEVO-koor met het nummer Halleluja.

Na het beëindigen van het concert werden er nog een aantal mensen naar voren verzocht en in het zonnetje gezet, met name het HEVO-koor bestuur, voormalig dirigent Jan Pos, dirigent Henk de Winkel en pianiste Coby Wagemans. Met een mooie bos bloemen werd iedereen bedankt door de voorzitter, voor de geweldige inzet in al die jaren.

Maar ook onze koorleden zelf wilden we niet vergeten.  Daarom kregen ze óók een attentie in de vorm van een mooi verpakte roos.

Ten slotte hebben we seniorenorkest Da Capo bedankt voor de muzikale omlijsting van deze middag.

Na een gezellige nazit met de gasten was het eind in zicht van een mooie dag en hadden we voor de koorleden nog een buffet geregeld. Moe en voldaan kunnen wij terugkijken op een geslaagde dag. We sluiten af met de slogan,

                         “ZINGENDE MENSEN ZIJN BLIJDE MENSEN”

Anne-Riet Vera

Voorzitter HEVO-koor

voor de foto's, klik op "lees verder"

Lees verder
Terugblik van het 50-jarig jubileum van het HEVO-koor